“بسمه تعالی ”
قرارداد حق الارتفاق
ماده 1– طرفین قرارداد:
الف : مالک:
خانم/آقای …………….. فرزند …………. کد ملی ………………. صادره از …………….. متولد ……. همراه ……………… ساکن ………………..
ب: متمتع از حق الارتفاق (صاحب حق)
خانم/آقای ………فرزند ………………. کد ملی ………………… صادره از ……………… متولد ……. همراه ……………… ساکن ……………………………
ماده 2- مورد حق ارتفاق:
عبور یک لوله آب از قسمت زیر زمین مالک به زمین صاحب حق در ملک پلاک شماره ………….. فرعی از …….. اصلی واقع در اراضی زراعی ……… جزء حوزه ثبتی شهرستان …………. از محدوده ……… صادره به نام و ملکی مرقوم که مطابق نقشه ترسیمی ذیل قرارداد در ضلع ………… ملک مزبور یک خط لوله به عرض ………… مترمربع و به طول ……. مترمربع که لوله مذکور از قسمت زیر زمین با ارتفاع …………… متر جهت آبرسانی زمین زراعی انتقال می گردد و صرفاً متمتع از حق می تواند به رایگان جهت امور زراعی خود در زمین منتهی به آن از این لوله آب استفاده نماید و به هیچ وجه حق راه و عبور و مرور و حریم و غیره در ملک مالک را ندارد .
ماده 3- شروط قرارداد:
3-1 – متمتع از حق به هیچ صورت حق ندارد موضوع حق ارتفاق را ولو آن که ملک خود را به دیگری به هر نحو انتقال داده باشد، منتقل نماید. در صورت انتقال ملک توسط صاحب حق به دیگری حق ارتفاق ساقط می گردد.
3-2 چنانچه بنا به هر دلیل متمتع از حق ملک خود را که عبور لوله آب از آن از حق الارتفاق متن است به دیگری منتقل نماید مالک حق رجوع از این اذن را دارد .
3-3 مالک می تواند هر وقت که بخواهد از اذن خود رجوع نماید و مانع انتفاع متمتع از حق الارتفاق گردد و متمتع از حق هیچگونه اعتراضی را در این خصوص ندارد و حق هر گونه اعتراضی را از خود سلب و ساقط می نماید . در صورت اعلام مالک مبنی بر رجوع از حق ارتفاق متمتع از حق می بایست ظرف مدت 10 روز نسبت به جمع آوری خط لوله و هر گونه لوازم و وسایلی که مربوط به انتقال آب از زمین مالک می گردد اقدام نماید و اعاده به وضع سابق نماید در غیر اینصورت مالک ملک اجازه خواهد داشت تا پس از مهلت فوق راساً نسبت به جمع آوری لوله های انتقال آب اقدام و هزینه و خسارت مربوطه را نیز از متمتع از حق دریافت نماید .
3-4کلیه مخارج لازم برای تمتع از حق به عهده متمتع از حق ارتفاق می باشد .
3-5 مالک حق دارد هرگونه تصرفاتی که باعث تضییع یا تعطیل حق ارتفاق مزبور باشد به هر صورت اعمال نماید و به این ترتیب از سوی صاحب حق مأذون به آن است و صاحب حق الارتفاق حق رجوع از این اذن را ضمن العقد از خود اسقاط نموده است.
3-6 – در صورت انتقال ملک توسط مالک به شخص دیگری و یا فوت مالک و صاحب حق و یا رجوع از اذن توسط مالک قرارداد زایل و حق ارتفاق ساقط می گردد .
نسخ قرارداد:
این قرارداد مشتمل بر 3 ماده در تاریخ …………….. به تعداد …. نسخه با اعتبار یکسان تنظیم، امضاء و مبادله گردید.
امضاء مالک امضاء متمتع از حق الارتفاق (صاحب حق) شاهد