سلام بنده قیم پدر محجورم هستم نامادریم مغازه پدر یعنی تنها محل درآمد پدر را دستش در آورد بامبایعه نامه ای که تاریخ آنرا به قبل از آلزایمر پدر زده بود هزار متر زمین پدر به من داده ولی سالها پیش این مدرک را گم کردهام مهریه اش را اجرا گذاشت من با قرض گرفتن آنرا پرداخت گردم سالها پدرم چون درآمد نداشت مخارج زندگی اجاره خانه ونفقه زنش را از جیبم داده ام پدرم ورشکسته شده بود بنده بسیاری از قرضهایش را دادم باحقوق معلمی خانه هم برای خودم وهم برای آنها اجاره کرده بودم الان هم بنده در منزل از ایشان نگهداری میکنم زن بابا منتظر مانده که یک هشتم مال پدر را دریافت کند پدر دیگر مالی ندارد آن زمین هزار متری را که به من داده ومن مدرکش راگم کرده ام چگونه میتوانم ثابت کنم ضمنا یک مغازه ۴۸متی و۲۰۰ متر زمین به او داده است در صورت گرفتن تنها مغازه پدرم که در دست زن باباست آیا میتوانم آنرا بفروشم به دلیل اینکه بیشتر از ده سال مخارج پدر را داده ام وبه نفع خودم بردارم ؟ ممنون از پاسخگوییتان
هزینه های امور قیومت
مطابق ماده ۱۲۴ قانون مدنی، قیم می تواند برای انجام امور قیومت مطالبه اجرت و دستمزد نماید. درخواست اجرت از سوی قیم به این دلیل است که عمل وی مورد حمایت قانون قرار دارد و به همین جهت مستلزم اجرت متناسب با آن است. از طرف دیگر هزینه اداره امور محجور نیز باید از اموال او اخذ شود. ماده ۹۵ قانون امور حسبی در این زمینه بیان می کند: « هزینه حفظ و اداره اموال محجور و هزینهای که برای رسیدگی به امور محجور و انجام وظایف قیمومت لازم میشود از اموال محجور تادیه میگردد.» میزان این هزینه ها و اجرت عمل قیم با در نظر گرفتن حجم کار های محجور و درآمد اموال او و با توجه به عرف تعیین می شود.
مطابق ماده ۷۷ قانون امور حسبی هزینه های دیگر از قبیل اجرت کارگر، تعمیر کار، هزینه مصرف آب، برق، عوارض و مالیات نیز از اموال محجور پرداخت می گردد. ممکن است قیم علاوه بر انجام دادن امر قیومت، برخی از کارها را خود انجام دهد؛ مثلا وسایلی که خراب شده است، شخصا اقدام به تعمیر آن نماید. در این صورت می تواند بابت این کار ها نیز اجرت مطالبه کند.
به موجب ماده ۱۲۳۶ قانون مدنی، قیم مکلف است قبل از مداخله در امور مالی مولی علیه، صورت جامعی از کلیه دارایی او تهیه کرده و یک نسخه از آن را به امضای خود برای دادستانی که مولی علیه در حوزه آن سکونت دارد، بفرستد و دادستان یا نماینده او باید نسبت به میزان دارایی مولی علیه تحقیقات لازمه به عمل آورد. پس از آن و موافقت دادستان می توان در اموال دخالت نمود .