اثبات مالکیت

اثبات مالکیت

برای اثبات مالکیت نسبت به املاک می توانید از نمونه لایحه ذیل استفاده نمایید.

بسمه تعالی

ریاست محترم شعبه دادگاه عمومی حقوقی شهرستان

سلام علیکم

احتراماً اینجانب به وکالت از سوی موکل آقای در دفاع مطالب ذیل را به استحضار عالی می رساند :

خواهان آقای دادخواستی به خواسته اثبات مالکیت و خلع ید و قلع و قمع به طرفیت موکل مطرح نموده است . مطابق دادخواست تقدیمی خواهان مدعی گردیده است که برابر مبایعه نامه مورخ یک قطعه زمین با مشخصات مندرج در مبایعه نامه فی مابین را از خوانده ردیف سوم آقای خریداری نموده است و برگه ای را نیز ضمیمه دادخواست نموده که حکایت از خرید ملک توسط آقای از ید ماقبل آقای به تاریخ دارد .

مشاوره با وکیل اثبات مالکیت
وکیل تلفنی اثبات مالکیت

مشاوره حقوقی تلفنی اثبات مالکیت

ایراد شکلی :

1- در خصوص طرح دعوی مطروحه نظر به اینکه خواهان و وکیل ایشان دادخواست را  به طرفیت سلسله ایادی و معاملات قبلی مطرح ننموده اند و تسلسل ایادی مالکیت و انتقال به مالک اولیه ملک     ( خانم ) اختتام نیافته است و ضرورت طرح دعوی به طرفیت کلیه مالکین قبلی به خصوص آقای به دلیل اختلاف به وجود آمده در بین ایادی سابق و ضرورت حضور ایادی سابق در دادگاه و اثبات معاملات ادعایی لازم و ضروری است لذا دعوی در موقعیت کنونی و به نحو مطروحه قابل استماع نبوده و به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی تقاضای قرار عدم استماع دعوی خواهان مورد استدعاست .

مشاوره با وکیل اثبات مالکیت

2- دعوای اثبات مالکیت ناظر به املاکی می باشد که فاقد سابقه ثبتی می باشد و قابل تسری به املاک با سابقه ثبتی ندارد . با عنایت به اینکه موکل به موجب سند رسمی مالکیت ثبتی شماره مورخ صادره از اداره ثبت اسناد و املاک مالک رسمی ملک محسوب می گردد و  نظر به اینکه در املاکی که سابقه ثبتی دارند مطابق مواد 22 و 24 و 47 و 48 قانون ثبت دولت فقط کسی را مالک می شناسد که ملک در دفتر املاک به نام او به ثبت رسیده باشد  فلذا به استناد مواد  مار الذکر دعوی اثبات مالکیت در املاکی که دارای سابقه ثبتی می باشند قابلیت اجابت ندارد بنابراین دعوی به خواسته معنونه در مورد ملک متنازع فیه قابلیت پذیرش و استماع را نداشته و در این قسمت نیز تقاضای قرار عدم استماع دعوی را دارد .

دادخواست اثبات مالکیت

دفاع در ماهیت :

1- موکل مطابق مبایعه نامه مورخ ملک مذکور را از آقای خریداری نموده است و از همان زمان نیز ملک به مدت حدود 30 است که  در ید و تصرف موکل می باشد و اگر خواهان مدعی خرید ملک بوده چرا  از آغاز خرید ملک و تصرف ملک توسط موکل در این مدت 30سال اعتراضی به تصرفات و ساخت و احداث موکل نکرده است .؟؟؟؟!!!!!

 2- همانطوریکه فوقاً به عرض رسید پس از ابتیاع ملک ، موکل در آن با اخذ مجوز اقدام به احداث بنا و ساختمان نموده است و حدود 20 سال از اخذ پایان کار می گذرد  و در سال گذشته نیز سند مالکیت رسمی ملک را نیز اخذ نموده است . ترتیب ایادی موکل به این شرح می باشد :

مشاوره آنلاین اثبات مالکیت

مالک اولیه خانم که برابر مبایعه نامه مورخ ملک مذکور را به آقای انتقال و واگذار نموده و ایشان نیز مطابق مبایعه نامه مورخ ملک را به آقای واگذار می نماید و ایشان نیز ملک را به آقای واگذار کرده و سپس به موکل اینجانب انتقال یافته است .

3- تمامی اسناد و مدارک و مبایعه نامه های فی مابین و ایادی سابق تا مالک اولیه در ید موکل می باشد که دلالت بر اثبات مالکیت موکل بر ملک فوق الذکر دارد و تصرفات موکل بر وفق قانون و نقل صحیح انجام گرفته است و با احراز مالکیت قطعی موکل به موجب اسناد عادی ارائه شده و همچنین سند رسمی مالکیت صادره از سوی اداره ثبت اسناد و املاک، مالکیت بلامنازع موکل ثابت فلذا ادعای مالکیت خواهان متعارض با اسناد غیر قابل انکار و قطعی موکل بوده و در تعارض با اسناد عادی و رسمی موکل می باشد و تا زمانی که رفع تعارض نگردد دعوای مالکانه خواهان قابلیت استماع ندارد و همانطوریکه مستحضر می باشید دعوای خلع ید فرع بر احراز مالکیت است و اولین شرط دعوای خلع ید این است که خواهان ، مالک رسمی ملک باشد. برابر رای وحدت رویه شماره ۶۷۲ مورخ ۱۳۸۳/۱۰/۰۱ هیات‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور (( خلع ید از اموال غیرمنقول فرع بر مالکیت است بنابراین طرح دعوای خلع‎ ید از زمین قبل از احراز و اثبات مالکیت قابل استماع نیست .)) . بنابراین در صورتی می توان دادخواست اثبات مالکیت مطرح نمود که ملک ثبت نشده باشد. دعوای اثبات مالکیت نسبت به املاکی قابل طرح است که ثبت نشده باشد و سند رسمی نداشته باشد فلذا طرح دعوای اثبات مالکیت نسبت به ملکی که سند رسمی دارد بر خلاف قانون ثبت است  لذا با توجه به وجود سند رسمی دعوای خواهان محکوم به رد می باشد .

دعوای خلع ید و اثبات

4- از باب صحت انتقالات الزاماً دعوا باید با ارائه اصول اسناد و مبایعه نامه های ایادی ماقبل و به طرفیت کلیه ایادی مطرح گردد. شرط طرح دعوای خلع ید داشتن مالکیت بلا منازع است . یعنی باید خواهان سندی داشته باشد که مالکیت خود را 100 درصد ثابت نماید . با ملاحظه مدارک مالکیت تقدیمی خواهان محرز می باشد که اصل مالکیت خواهان محل نزاع است و خواهان دلایل و مدارک دال بر اثبات مالکیت ندارد و دادخواست مطروحه و مطالب و اظهارات خواهان با توجه به زمینه ای که از چند ماه قبل از طریق افراد و اشخاص متعدد وجود داشته به اصطلاح طرح دادخواست تیری در تاریکی می باشد که عقلا نیز صحیح نیست که حدود 20 سال ملکی خریداری شده باشد و حتی یک بار هم به ملک خود سرکشی نکرده باشید .

مشاوره با وکیل ملکی خلع ید

 اولاً  مبایعه نامه مورخ  فی مابین آقای و ید ماقبل خواهان ارائه نشده است و سلسله ایادی قطع گردیده است لذا مالکیت خواهان مستقر نیست زیرا دعوای خلع ید و اثبات مالکیت ارکانی دارد که مهم ترین آن احراز مالکیت بلامنازع مدعی می باشد و در تعارض اسناد مالکیت خواهان با اسناد بلا منازع و قطعی عادی و رسمی موکل تا زمانی که سند رسمی بلا اثر نشده معتبر است و اعمال و تسری آن نسبت به سایر اسناد معارض مقدم و مرجح است و اسناد عادی خواهان بدین لحاظ که سند عادی خواهان صرف نظر از اینکه قابلیت تعارض با سند رسمی موکل را ندارد و با استناد به مواد 23 و 47 و 48 قانون ثبت اسناد و املاک محکوم به رد است ایادی خواهان به معاملات قبلی تا مالک اولیه بر نمی گردد و مالکیت مسقر نیست .

وکیل ملکی اثبات مالکیت

ثانیاً با فرض محال ( فرض محال محال نیست )  اگر اسناد عادی ارائه شده از سوی خواهان را ملاحظه نماییم کاملاً مشخص است که آقای در تاریخ ملک را به آقای از ایادی قبلی موکل واگذار نموده است در حالی که بنا بر ادعای خواهان و مدارک ارائه شده مجدداً ملک توسط آقای در تاریخ به آقای واگذار شده است که با این وصف مبایعه نامه ای که در ردیف ایادی ما قبل موکل است مقدم بوده و مبایعه نامه در ردیف ایادی خواهان موخر می باشد و با این وصف آقای دیگر مالکیتی نداشته تا در مورخه اقدام به فروش ملک به ید ماقبل خواهان آقای نماید لذا از این حیث وقتی با بیع مقدم طی سند عادی بیع به ایادی ماقبل موکل واقع شده جایی برای بیع دوم باقی نمی‌ماند و بیع دوم محلی از اعراب ندارد و با توجه به قانون مدنی عقد بیع پس از توافق طرفین واقع می‌شود. لذا با صورت گرفتن بیع  اول جایی برای بیع دوم وجود ندارد و با انعقاد عقد بیع نخست ( به آقای ) ، مالکیت مالک قبلی ( آقای ) زائل می‌شود. بنابراین بیع دوم ( در صورت صحت به آقای )  باطل است و آثار و ضمانت عقد باطل بر آن حاکم است .

علیهذا نظر به مراتب و دفاعیات معروضه تقاضای رد دادخواست خواهان مورد استدعاست .

                                                                               با تشکر

                                                                               وکیل خوانده

برای مشاوره با وکیل در خصوص دعوای اثبات مالکیت و خلع ید همین حالا می توانید با وکلای سایت مشاوره نمایید .

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

!مشاوره با وکیل

مشاوره با وکیل آنلاین وکیل دان

 سوال و مشکل حقوقی دارید ؟
 همین حالا می توانید با وکیل در سریع ترین زمان مشاوره نمایید.

بلافاصله پس از پرداخت وجه می توانید با وکلای سایت صحبت نمایید .