استرداد جهیزیه

مشاوره با وکیل استرداد جهیزیه

برای مشاوره حقوقی آنلاین در خصوص استرداد جهیزیه می توانید همین حالا با وکلای سایت مشاوره حقوقی دریافت نمایید.

کلیه وسایل و لوازمی که توسط زوجه جهت شروع زندگی مشترک به منزل زوج و مشترک آورده می شود جهیزیه می گویند. معمولا در هنگام انتقال جهیزیه به منزل مشترک یک لیست توسط خانواده زوجه تهیه و به امضای زوج و خانواده ایشان می رسد .

توصیه ما این است که حتما این لیست جهیزیه که به سیاهه نیز معروف است تهیه و به امضای زوجین و شهود برسد تا اگر خدای ناکرده در َآینده زوجین به اختلاف برخورد نمودند مدرک محکمه پسندی جهت اثبات ادعای استرداد جهیزیه وجود داشته باشد .

مشاوره با وکیل استرداد جهیزیه
وکیل تلفنی استرداد جهیزیه

مشاوره با وکیل استرداد جهیزیه

امضای این لیست به شما کمک می کند تا اثبات نمایید که وسایل و لوازم و هر آنچه زوجه تهیه کرده تحویل زوج شده است . این جهیزیه در دست زوج امانت می باشد . زوجه هیچگونه تعهدی برای آوردن جهیزیه به منزل زوج ندارد و این مرد است که باید تمامی وسایل زندگی مشترم را خریداری و تهیه نماید .

در صورت اختلاف در زندگی مشترک اولین اقدام زوجه استرداد جهیزیه و انتقال آن است . برای این منظور باید ابتدا به دفتر خدمات قضایی مراجعه و نسبت به تنظیم دادخواست استدراد جهیزیه اقدام نمایید . در صورت سهولت در این امر می توانید جهت تنظیم دادخواست جهیزیه از وکلای سایت مشاوره دریافت نمایید .

برای تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه اینجا وارد شوید .

مشاوره حقوقی با وکیل استرداد جهیزیه

برای ثبت دادخواست استرداد جهیزیه باید مدارک ذیل را به همراه داشته باشید.

1- سند ازدواج 2- لیست جهیزیه ( اگر لیست جهیزیه قبلا تهیه نکرده اید و زوج نیز امضا ننموده است نگران نباشید . ابتدا یک لیست کامل از جهیزیه خود تهیه نماید و سپس چند نفر از شهود ذیل آن را امضا نمایند و ضمیمه دادخواست استرداد جهیزیه نمایید ) 3- عند الزوم تقاضای استماع شهادت شهود

پرونده استرداد جهیزیه با شورای حل اختلاف ارسال می گردد و در آنجا منتظر تعیین وقت رسیدگی باشید و سپس در جلسه رسیدگی حاضر شهود خود را معرفی نمایید .

استرداد جهیزیه با قرار تامین خواسته

همچنین برای اینکه خیلی سریع بتوانید جهیزیه خود را از منزل زوج انتقال دهید تا ایشان نتواند نسبت به وسایل اقدامی انجام دهد باید ضمن دادخوست استرداد جهیزیه تقاضای تامین خواسته هم کنید تا سریع توسط مامور اجرائیات بتوانید قبل از جلسه دادگاه استرداد جهیزیه بتوانید جهیزیه خود را منتقل نمایید .

در ذیل یک نمونه دادخواست استرداد جهیزیه به همراه رای و اجرایی صادره در اجرای احکام برای نمونه آورده شده است .

برای مشاوره بیشتر با وکلای سایت همراه باشید و مشاوره آنلاین در یافت نمایید .

نمونه پرونده استرداد جهیزیه

کلاسه اجرائی: 8611100764

شماره دادنامه : 1100926

محکوم له: زینب

محکوم علیه: علی

موضوع: استرداد جهیزیه

شعبه صادر کننده : شعبه 12 دادگاه عمومی حقوقی شهرستان

گردشکار:

خواهان دادخواستی به دادگاه عمومی تقدیم به این شرح که به استناد کپی عقد نامه پیوست به عقد دائمی خوانده آقای مجتبی درآمده است و نظر به اینکه جهیزیه به شرح لیست پیوست متعلق به اینجانب می باشد فلذا با تقدیم این دادخواست تقاضای صدور حکم به محکومیت خوانده به استرداد جهیزیه مذکور و اجناس و هدایای عروسی و همچنین کلیه خسارات و هزینه های دادرسی بدواً تقاضای صدور قرار تامین خواسته بدواً اجراء سپس ابلاغ از محضر دادگاه مورد استدعاست.

در خصوص دعوی خانم زینب به طرفیت علی به خواسته استرداد جهیزیه مقوم به 10000100 ریال و اینکه جهیزیه توسط خواهان با تامین خواسته توقیف گردیده است خوانده نیز به اینکه جهیزیه با تامین خواسته برده شده است ایرادی نکرده است فلذا دعوی خواهان نسبت به جهیزیه وارد است و خوانده محکوم به استرداد جهیزیه مستنداً به مواد 640 و 635 و 620 و 619 و 645 قانون مدنی محکوم می گردد و در مورد هزینه دادرسی به لحاظ اینکه خوانده مانع خواهان نسبت به توقیف جهیزیه نبوده است و ضورورتی به تشکیل پرونده نبوده است مستنداً به ماده 521 قانون آیین دادرسی مدنی دعوی خواهان را نسبت به خسارات دادرسی مردود اعلام می نماید . رای صادره حضوری و ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه  تجدد نظر استان مرکزی می باشد.

مشاوره با وکیل آنلاین جهیزیه

پس از تقدیم دادخواست و ارجاع به شعبه 11 حقوقی قرار تامین خواسته صادر و برای توقیف جهیزیه نسخه تامین خواسته به واحد اجرای احکام ارسال می گردد . واحد اجرای احکام مراتب را به واحد اجرائیات اعلام و با حضور خواهان جهیزیه توقیف می گردد.

در دعوای استرداد جهیزیه زوجه می بایست لیست جهیزیه خود را به دادگاه ارائه دهد و پس از تشکیل جلسه رسیدگی چنانچه دادگاه لیست مذکور را قبول نمود ویا اعتراضی نسبت به آن نداشت و یا دادگاه تشخیص داد که خواهان محق می باشد رای به نفع خواهان صادر می نماید.

خواهان که همان زوجه می باشد می تواند بدواً تقاضای صدور قرار تامین خواسته بنماید و بدواً جهیزیه را توقیف نماید تا از آسیب و ضررهای احتمالی که ممکن است زوج به اموال وارد آید مصون بماند.

منابع حقوقی:

مواد 640 و 635 و 620 و 619 و 645 قانون مدنی – ماده 521 قانون آیین دادرسی مدنی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکیل

استدلال و نظریه

خواهان با توجه به قرار تامین خواسته نسبت به توقیف جهیزیه خود اقدام نموده است که به نظر می رسد صحیح ترین اقدام ممکن می باشد چراکه اگر بعد از صدور حکم قطعی بخواهد جهیزیه خودش را استرداد نماید ممکن است در استرداد جهیزیه و صحت اقلام با مشکل مواجه شود چرا که در عمل خوانده که همان زوج       می باشد به اقلام ناخواسته آسیب می رساند و بهترین کار این است که از همان ابتدا نسبت به تامین خواسته و توقیف جهیزیه اقدام گردد.

مطابق قانون، همسران در مسائل مالی خود استقلال دارند. به همین دلیل جهیزیه نیز مالی است که متعلق به زوجه است پس از امضای زوج و 2 شاهد این سیاهه حالت سند عادی را پیدا می‌کند .داشتن فاکتور معتبر اولین قدم برای مطالبه حق و حقوق مادی زوجه در زمان بروز اختلاف است. قدم بعدی نیز این است که زوجه ثابت کند وسایلی که او خریده بوده و به عنوان جهیزیه با خود به خانه بخت آورده، در اختیار زوج بوده است. ممکن است زنی مثلا یخچالی بخرد، اما هیچ گاه آن را به خانه شوهرش نیاورد و به خانه برادرش ببرد، اما مهم است که این جهیزیه به زوج داده شود یا در اختیار او باشد. امضای زوج به سیاهه اعتبار می‌دهد، اما اگر اثر انگشت او در سیاهه درج شود، این موضوع اعتبار سیاهه را بیشتر می‌کند. بهتر است شهود مرد باشند و از اقوام زوجه نباشند.

فهرست مطالب

یک پاسخ

  1. من اکر بخواهم جهیزیه خودم را زودتر ببرم که شوهرم اونها را انتقال ندهد میتونم بدون حکم دادگاه جهیزیه را خودم ببرم ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

!مشاوره با وکیل

مشاوره با وکیل آنلاین وکیل دان

 سوال و مشکل حقوقی دارید ؟
 همین حالا می توانید با وکیل در سریع ترین زمان مشاوره نمایید.

بلافاصله پس از پرداخت وجه می توانید با وکلای سایت صحبت نمایید .